Pazartesi, Ağustos 04, 2014

Kronotrop Cafe, Cihangir

sağolsun kahve merakımı bilen eşim sayesinde bu mekandan haberim oldu. Feray'la Cihangir'de buluşacaktık..Önce Social'da bişeyler yedik. Bahçeyi yenilemişler ama sanki eski hali daha küçuk ve samimiydi.. İçerisi çok guzel..Neyse kahvemizi de Kronotrop'da içelim dedik..

Daha önce Galatasaray'da Goethe Enstitüsü'nun karşısında bulunan kafe buraya yani Firuzağa Camiinin karşısına açılmış. Küçücük bir yer:önde ikişer kişilik iki küçük masa, arkada iki kişilik koltuk ve barda da 3-4 tabure.. Önce barda sonra koltukta oturduk, gayet rahat bir ortam, müzikler hafif, dekor sade..

Kronotrop ritmik çalışan organların ritmini bozan etken madde demekmiş, genelde kalp icin kullanılan bir terimmiş..
Kahveyi doğrudan üreticisinden alıp taze kullanan, bol kavuran bu cafede bence fiyatlar da makul. Ben dandik kahveyi 8-9 tlye içtiğimi bilirim. Filtre kahve 5 tl burda.. Bence tadını almak isterseniz sade için.
Farklı kahve hazırlama teknikleri var, el ustalığına önem veriyorlar. Soguk suyun ya da buzun içinden damlayarak iki üç saatte hazırlanan soğuk kahveler var.Zaten "Micro roaster"-yani sanırım mikro kavurucu-kahveci anlamında-bir yer..

Çok fazla farklı içecek ya da yiyecek çeşidi yok. Burası kahve mekanı..
Galatasaray'da açıldığında daha çok turistik amaçlıymış. Çünkü kurucusu neskafeden öteye geçemeyen Türk damak tadına hitap etmeyeceğini biliyormuş.



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Doğrusu bir kahve bağımlısı olarak, kahve içmek için yeni mekanlar keşfetmek çok hoş... Bilgi için saolun :) Bende bloguma beklerim.
Sevgilerle...
http://girlwihascarf.blogspot.com.tr/