Salı, Aralık 02, 2014

elmalı kolay tart

Son dakikada misafir geleceğini haber aldınız ya da canınız hafif bir tatlı çekti..İşte yapabileceğiniz nefis bir tarif.
Milföy yaprağının köşelerini keserek hafif yuvarladım. Elmayı kabuğuyla beraber incecik dilimleyip bir kaşık şeker, tarçın ve yarım mandalina suyu ile tavada suyunu çekene kadar hafifçe pişirdim. Ilıyınca milföyün üzerine dizdim ve milföyün kenarlarını içe doğru katladım. 180 derecede milföy pembeleşene kadar pişirdim. Ilımaya yakın pudra şekeri serptim.
(elmaların içine ceviz-fındık veya badem karıştırabilirsiniz. Bunu armut, vişne, erik vb. yapabilirsiniz)

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Böyle anlar için milföy hep bulunmalı dondurucuda. Çok pratik, güzel bir tarif.